Blog Winnie Mühling - Pro Carton

General Manager Pro Carton wijst op belang deelname aan de Excellence Awards!


Pro Carton is de Europese vereniging van karton- en vouwkartonfabrikanten. Het belangrijkste doel van de vereniging is het promoten van vouwkarton als een veelzijdig, innovatief en duurzaam verpakkingsmateriaal. Winfried Muehling is de algemeen directeur van Pro Carton. Hij wil de commerciële kracht van vouwkarton promoten. 'Wij maken de meest milieuvriendelijke verpakkingen, verleiden consumenten en bieden onze klanten kansen. Met de European Carton Excellence Award en de Pro Carton Young Designers Award laten we dit elk jaar op een inspirerende manier zien!'

Vouwkarton is duurzaam en zorgt voor veiligheid en efficiëntie tijdens de distributie. Met deelname aan de European Carton Excellence Award helpen ook de leden van het Vouwkarton Platform mee om de voordelen van vouwkarton onder de aandacht te brengen.’ Het Vouwkarton Platform werkt nauw samen met Pro Carton en maakt deel uit van haar internationale netwerk.

Winfried Muehling
Met bijna 30 jaar ervaring in de wereld van verpakkingen en vouwkarton, is Winfried Muehling dé man om Tony Hitchin op te volgen als General Manager van Pro Carton. Muehling bekleedde verschillende leidinggevende functies in de kartonsector en werkte onder meer voor Amcor, Ecolab, MM Board & Paper en Tetra Pak. Pro Carton werkt nauw samen met belanghebbenden in de waardeketen van karton om het gebruik van vouwkarton te bevorderen. 'Vouwkarton is het perfecte voorbeeld van en voor de circulaire economie. Het materiaal heeft een hernieuwbare grondstof, is recyclebaar en biologisch afbreekbaar. Welk ander materiaal kan dat zeggen?' Muehling wil ook veel aandacht gaan besteden aan de unieke ontwerpen en commerciële kracht van vouwkarton. ‘Meer dan 60% van de consumenten beslist pas in de winkel om een product te kopen. De verpakking is vaak het eerste contact met het product en is dus zeer relevant om aandacht te krijgen en loyaliteit van de klant op te bouwen. Vouwkarton kan dat als de beste! Het materiaal is er in vele vormen, maten, kleuren en afmetingen. Een oneindig aantal druktechnieken kan worden gebruikt en de grafische mogelijkheden zijn legio. Alles is mogelijk! Bent u op zoek naar een aansprekende, opvallende verpakking? Een verpakking die uw merk versterkt? Kies dan voor vouwkarton!’ 

Excellence Awards
Sinds 1997 organiseren Pro Carton en ECMA pan-Europese wedstrijden om aantrekkelijke, inspirerende vouwkartonnen verpakkingen in de schijnwerpers te zetten. Inzendingen uit diverse Europese landen dingen mee naar een award in verschillende categorieën. Winnie Muehling:  Met ‘verpakkingen van vouwkarton voldoen we elke dag aan de eisen van een circulaire economie. Eindgebruikers, ontwerpers, retailers en consumenten weten dat vouwkarton creatieve en commerciële mogelijkheden biedt. Vouwkartonnen verpakkingen zijn merkambassadeurs en verkopen het product. Met de Carton Excellence Awards zorgen we voor inspirerende voorbeelden van verpakkingen, die we breed uitdragen. Het is belangrijk dat ons hele netwerk bijdraagt aan de communicatie over de Awards.

Naast de European Carton Excellence Award organiseert Pro Carton ook de Pro Carton Young Designers Award voor aanstormend, jong ontwerptalent en de Pro Carton Student Video Award voor studenten die de unieke eigenschappen van vouwkarton overtuigend kunnen overbrengen op een groot publiek.  Kijk op onze website onder https://www.procarton.com/awards/ om alles te weten te komen over de Awards.