Hernieuwbaarheid

Hernieuwbaarheid van grondstoffen speelt in de biobased en circulaire economie een zeer belangrijke rol

Forests and Cartonboard

Hernieuwbaarheid
Hernieuwbare grondstoffen spelen een steeds belangrijkere rol binnen onze economie. De transitie richting een groene of hernieuwbare economie is een positieve ontwikkeling, waarbij de papier- en kartonindustrie al jarenlang voorop loopt.

Vouwkarton wordt geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen (bomen) en is daardoor extreem duurzaam materiaal en in principe oneindig beschikbaar (mits er uiteraard een verantwoord en duurzaam beheer van de productiebossen plaatsvindt). 

Lees meer over de hernieuwbare naturlijke grondstoffen voor vouwkarton op de website www.procarton.com

Biobased / ciculaire economie
De vraag naar biomassa neemt toe, aangezien er steeds meer nieuwe toepassingsmogelijkheden worden ontdekt. In een ideale hernieuwbare economie sluiten we de grondstofketens, zodat er uiteindelijk geen afval meer overblijft omdat alles weer dient als grondstof voor een nieuw product. 

Lees meer over de biobased / circulaire economie - en de rol van de papier- en kartonindustrie hierin - op de website www.papierenkarton.nl.  

 

Gepubliceerd op:  21 februari 2013 4469 x bekeken
Gerelateerde pagina's

Nieuwe brochure kringloop papier en karton

PRN heeft in een nieuwe brochure het systeem van inzamelen, herverwerken, monitoring en financiering van papier en karton zo inzichtelijk mogelijk op een rij gezet en toegelicht

18 januari 20161207 x bekeken Fact & Figures