Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is een topprioriteit van de Nederlandse vouwkartonnageindustrie

Infographic kartonnen verpakkingen in de voedselketenAls brancheorganisatie volgen wij de wijzigingen in wet- en regelgeving op de voet, en informeren we onze leden snel en accuraat over alle veranderingen die hen als producent van vouwkarton verpakkingen raken. Voedselveiligheid heeft daarbij continu onze aandacht, denk aan de migratieproblematiek, direct en indirect contact van voedsel met verpakkingen en de inzet van functionele barrières, en vrij recent ook de problematiek rond de aanwezigheid van minerale oliën in voedsel.

Vouwkarton Platform Nederland werkt nauw samen met andere organisaties op zowel nationaal als internationaal niveau. Dat is van belang, omdat veel van de wet- en regelgeving op Europees niveau wordt vastgesteld. En dit is ook belangrijk, omdat Nederland een exportgerichte economie heeft, en gebaat is bij een level playingfield op de Europese markt. 

Circulaire economie
83% van het in Nederland gemaakte karton bestaat uit oudpapier. Met een hernieuwbare bron (de houtvezel) en geweldige recyclingcijfers (86% van het in Nederland op de markt gebrachte papier en karton wordt ingezameld en hergebruikt) is karton bij uitstek hét verpakkingsmateriaal van de circulaire economie.

Voedselveiligheid prioriteit
Vouwkartonproducenten bieden voedselveilige en duurzame verpakkingsoplossingen die worden gemaakt volgens strenge Europese veiligheidsrichtlijnen. Lees meer over de rol van papier en karton in de circulaire economie en ode maatregelen op het gebied van voedselveiligheid op de website van het Informatiecentrum Papier en Karton

Met verpakkingen van vouwkarton gaan voedselveiligheid en duurzaamheid hand in hand!

U kunt voor vragen altijd het Vouwkarton Platform Nederland secretariaat bereiken.

Voor meer achtergrondinformatie over voedselveiligheid en wetgeving op het gebied van verpakkingsmaterialen: 

Gepubliceerd op:   5 april 2017 3481 x bekeken
Gerelateerde pagina's