CPB kritisch over recycling plastic

De manier waarop plastic wordt ingezameld heeft weinig effect op het milieu.

Uit een recent rapport van het Centraal Planbureau (CPB) blijkt dat apart ingezameld plastic van matige kwaliteit en beperkt te gebruiken is.

'Initiatieven om de hoeveelheid ingezameld plastic afval van huishoudens verder te verhogen - bijvoorbeeld met de 'plastic heroes' - leiden niet automatisch tot extra milieuwinst. Meer nadruk op de kwaliteit van het plastic in plaats van de kwantiteit van het verzamelde plastic zou de milieuwinst kunnen vergroten. De overheid kan daaraan bijdragen door innovaties te stimuleren'.

Volgens Papierenkarton.nl kan eveneens milieuwinst worden geboekt door het gebruik van papier en karton te stimuleren. Papier- en kartonroducenten kunnen met certificaten laten zien dat de hernieuwbare bron van hun product (hout) ook werkelijk wordt hernieuwd (de Europese bosoppervlakte groeit sterk), bos (en daarmee hout en papier) slaat CO2 op en de recycling bedraagt 86%. 82% van het in Nederland gemaakte papier en karton bestaat uit gerecycled oudpapier. Dat is recycling in plaats van inzameling.

Lees meer over de inzameling en recycling van papier en karton in Nederland op www.papierenkarton.nl 

Gepubliceerd op:   3 oktober 2017 627 x bekeken
Categorie:  Vouwkarton
Gerelateerde pagina's

Nederland koploper recycling papier en karton in Europa

De Nederlandse papier- en karton verpakkingsketen levert een grote en actieve bijdrage aan het volledig circulair maken van de Nederlandse economie, die daarbij tot de Europese koplopers behoort.

4 januari 2019453 x bekeken Duurzaamheid

Plastic Soup centraal tijdens Netwerkdag

Op 6 juli 2017 staat de zogenaamde 'plastic soep' centraal tijdens de jaarlijkse Netwerkdag van Vouwkarton Platform Nederland

30 mei 2017550 x bekeken Vouwkarton