Drukkerij Acket Oss viert jubileum met intrede vijfde generatie

Acket Drukkerij en Kartonnage viert het 130-jarige bestaan met de intreding van de vijfde generatie in het familiebedrijf.

Acket Drukkerij en Kartonnage viert het 130-jarige bestaan met de intreding van de vijfde generatie in het familiebedrijf. Tom Acket (31) werkt al twee jaar in het bedrijf, maar treedt nu officieel toe tot de directie. Vader Vic Acket gaat 'minderen'.

Op 11 januari is er een open dag voor genodigden in de drukkerij; op 14 januari bestaat de Koninklijke Hofleverancier officieel 130 jaar.

Drukkerij Acket is in 1884 opgericht door Jan Acket om de krant De Stad Oss te kunnen drukken. In zijn eenmanszaakje berichtte hij over het nieuws in Oss 'en de rest vande wereld'. De krant werd goed gelezen, de redactie groeide en Jan begon met ander werk, zoals het drukken van wikkels voor margarine. Nu drukt Acket alleen nog verpakkingen voor de levensmiddelenindustrie, zoals de doosjes van De Ruyter hagelslag of Lassie rijst.

Er werken 120 mensen. Met een jaaromzet van 25 miljoen euro heeft de Osse drukkerij aan de Gasstraat Oost een marktaandeel van ongeveer twaalf procent.

Bron: Brabants Daglad d.d. 8 januari 2014

Gepubliceerd op:  13 januari 2014 1378 x bekeken
Categorie:  Ledennieuws