Ledenbijeenkomst groot succes!

De Dag van de Duurzaamheid (10-10) en vouwkarton gaan van nature goed samen!

Vouwkarton Platform Nederland organiseerde op 10 oktober 2013 een zeer succesvolle ledenbijeenkomst in de unieke atmosfeer van Het Glazen Huis in Klarenbeek. Een duurzame vergaderlocatie waar inspirerende dingen gebeuren! En onze bijeenkomst op 10-10 viel ook nog eens samen met De Dag van de Duurzaamheid

Duurzaam karakter vouwkarton
Vouwkarton is een duurzaam product. Het heeft een hernieuwbare bron, wordt duurzaam geproduceerd en is recyclebaar. De vouwkarton verpakking speelt een belangrijke rol in de distributie van producent naar consument en levert door haar duurzame karakter en materiaaleigenschappen een belangrijke bijdrage aan het optimaal functioneren van de supply chain.  

Het programma op 10/10 bestond o.a. uit twee zeer boeiende presentaties.

PöyryPöyry
Outi Juntti gaf namens Pöyry, een internationaal advies- en ingenieursbureau met een enorme trackrecord in de Paper & Pulp Industrie, een geweldig interessant overzicht van de mondiale ontwikkelingen binnen de verpakkingsindustrie en de productie van vouwkarton in Europa, China en Noord- en Zuid-Amerika. Dit was een echte eye-opener voor velen.   

MMKMayr-Melnhof Karton
Vervolgens gaf Horst Bittermann namens Mayr-Melnhof een update m.b.t. laatste ontwikkelingen op het gebied van voedselveiligheid, vouwkarton en migratie en Europese wet- en regelgeving. Mayr-Melnhof Karton heeft een speciaal soort vouwkarton ontwikkeld: "FOODBOARD ™". Op de achterzijde van het vouwkarton is een innovatieve barrière aangebracht, met als doel het voorkomen van migratie van minerale oliën naar  voedingsmiddelen. De eerste positieve testresultaten zijn inmiddels succesvol geïmplementeerd in de eerste productie-runs.

Rondleiding Mayr-Melnhof Eerbeek
Na de lunch werd een een bezoek gebracht aan de productielocatie van Mayr-Melnhof in Eerbeek, waar de deelnemers een rondleiding kregen langs de productie van het vouwkarton.  

De dag werd afgesloten met een gezellige netwerkborrel. 

 

Gepubliceerd op:  11 oktober 2013 1722 x bekeken
Categorie:  Duurzaamheid