P. Van De Velde Group verstevigt marktpositie in vouwkarton door overname Koninklijke Schut

P. Van De Velde Group is tot een akkoord gekomen om 100% van de aandelen van Koninklijke Schut over te nemen.
Met deze acquisitie bouwt P. Van De Velde haar vouwkarton activiteiten – opererend onder de naam Van De Velde Packaging – verder uit. De bundeling van twee complementaire ondernemingen in één sterke organisatie, biedt de groep nieuwe mogelijkheden om nog beter in te spelen op de veranderende marktvraag naar verpakkingen van vouwkarton en naar verpakkingen van vouwkunststof.

Van De Velde Packaging is de vouwkarton afdeling van P. Van De Velde Group en heeft activiteiten in Lichtervelde (België), Kruishoutem (België) en Poznan (Polen). De geproduceerde vouwkartonnen verpakkingen worden voornamelijk afgezet in de marktsegmenten voeding, dranken en gezondheidszorg. Daarnaast produceert P. Van De Velde massief kartonnen verpakkingen in haar fabriek in Wetteren (België).

P. Van De Velde Group verwerkt jaarlijks zo’n 40.000 ton aan verpakkingen. De overname van Koninklijke Schut voegt daar circa 10.000 ton aan toe. De acquisitie verstevigt de positie van Van De Velde Packaging in Europa en met name op de Nederlandse markt.

Ingericht op toekomstige groei
Als familieonderneming kent P. Van De Velde Group een lange termijn groeistrategie en een expansief investeringsbeleid. Bedrijven binnen de groep worden geleid met grote autonomie en ruimte voor lokaal ondernemerschap, waarbij centrale diensten de bedrijven ondersteunen.

Jos Hoogendijk, algemeen directeur van Koninklijke Schut over de overname: “Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die het biedt voor ons bedrijf. De internationale klantenportefeuille en de ambities van P. Van De Velde Group zullen ons in staat stellen onze groeidoelstellingen te verwezenlijken.”

De vestigingen van Koninklijke Schut blijven in de huidige vorm en op hetzelfde adres in Eerbeek bestaan. Het huidige managementteam van Schut zal verantwoordelijk blijven voor de dagelijkse bedrijfsvoering.

Koninklijke Schut, opgericht in 1886, is uitgegroeid van kleine familieonderneming tot een speler met een stevige marktpositie in de verpakkingsindustrie met een sterke reputatie. Koninklijke Schut opereert middels twee dochtervennootschappen in de markt: Schut Packaging (www.schut.nl) en Schut Systems (www.schutsystems.com). Schut Packaging creëert met de slimste verpakkingsoplossingen van vouwkarton, vouwkunststof of een combinatie hiervan méér waarde voor klanten binnen food en non-food. Schut Systems levert machines voor het opzetten, afvullen en sluiten van kartonnen dozen en trays alsmede machines voor het aanbrengen van kartonnen sleeves.

Fortaleza Capital trad bij deze transactie op als corporate finance adviseur van P. Van De Velde Group en BarentsKrans trad op als juridisch adviseur. www.fortalezacapital.nl; www.barentskrans.nl
 
HarveyBloom trad op als juridisch en fiscaal adviseur van Packschut Holding, de voormalige aandeelhouder van Koninklijke Schut. www.harveybloom.com
 
 
Gepubliceerd op:  11 september 2017 290 x bekeken
Categorie:  Ledennieuws
Gerelateerde pagina's

Ontdek De Vouwkarton Route!

Ontdek de route die vouwkarton aflegt van bos tot supermarkt en leer meer over de levenscyclus van vouwkartonnages!

2 december 2015541 x bekeken Vouwkarton

Young Designers Award

Pro Carton organiseert jaarlijks de Pro Carton Young Designers Award #PDYDA

13 x bekeken