Vouwkarton

Vouwkarton is het basismateriaal voor de productie van vouwkartonnages (verpakkingen van vouwkarton).

Vouwkarton en vouwkartonnages

Vouwkarton is het basismateriaal voor de productie van vouwkartonnages (verpakkingen van vouwkarton). Vouwkarton is een plaatvormig materiaal, gemaakt op basis van houtvezels en uit één of meer lagen samengesteld. Vaak in-line voorzien van klei-coatings en varieert tussen de 145 en circa 650 g/m2.

Productie van vouwkarton

Vouwkarton wordt gemaakt van nieuwe cellulose vezels gemaakt van hout uit speciale productiebossen of door het gebruik van gerecyclede vezels uit oud papier en karton.

Waarom vouwkarton?

Vouwkarton is door zijn eigenschappen een ideaal verpakkingsmateriaal. Het materiaal kan gevouwen worden om er bijvoorbeeld doosjes van te maken; vandaar ook de naam vouwkarton. Vouwkarton beschikt over de juiste eigenschappen om goed gevouwen, gestanst, geplakt en bedrukt te worden. Vouwkartonverpakkingen zijn door hun perfecte bedrukbaarheid aantrekkelijk, garanderen een duidelijke presentatie in het schap en oefenen een grote aantrekkingskracht uit op de consument. Verder zijn vouwkartonverpakkingen sterk, stapelbaar, gebruiksvriendelijk, duurzaam en innovatief.

Vouwkarton verpakking als marketingtool

Vouwkarton verpakking als marketingtool

De vouwkarton verpakking is niet alleen een aantrekkelijke en duurzame verpakking, maar is ook een uiterst efficiënte marketingtool. De vouwkarton verpakking is het communicatiemiddel bij uitstek om de consument te verleiden voor het schap en te informeren over het gebruik van het verpakte product.